top of page

zo 21 mei

|

Botanische tuin Pinetum Blijdenstein

21 mei 15:00 Japanse theeceremonie in de botanische tuin Pinetum Hilversum

Botanische tuin Het Pinetum zet in voor een authentieke Japanse theeceremonie. Een contemplatief ritueel in stilte, waarbij Haruka Matsuo de handelingen verricht die voorafgaan aan het drinken van de groene Gyokuro thee en het eten van een traditionele Japanse lekkernij.

Tickets are not on sale
See other events
21 mei 15:00 Japanse theeceremonie  in de botanische tuin  Pinetum Hilversum
21 mei 15:00 Japanse theeceremonie  in de botanische tuin  Pinetum Hilversum

Time & Location

21 mei 2023, 15:00 – 16:30

Botanische tuin Pinetum Blijdenstein, Van der Lindenlaan 125, 1217 PK Hilversum, Netherlands

About the event

Op 21 mei is het Pinetum het decor voor een authentieke Japanse theeceremonie. Een contemplatief ritueel in stilte, waarbij Haruka Matsuo de handelingen uitvoert die voorafgaan aan het drinken van de groene Gyokuro thee en het eten van een traditionele Japanse lekkernij.

Het servies is door haar zelf gebakken volgens eeuwenoude tradities. Voor een gedeelte ervan is zelfs de gele aarde van het Pinetum gebruikt. Een oude Japanse meester in de keramiek leerde haar theepotjes te maken met houten mallen.

Haruka: “tijdens de ceremonie lijkt de tijd te verdwijnen. Je doet het proces voor je zelf maar deelt het met de toeschouwers. De thee maak je namelijk voor de ander. In de aandacht zit voor mij de schoonheid”.

De hele ceremonie duurt ongeveer anderhalf uur.

De prijs bedraagt 18 euro,- inclusief de thee, de Japanse sweets en de toegang tot de tuin. Voor donateurs is de prijs 15,- euro.

Share this event

bottom of page