DSC09481.jpeg
Ziel op Papier en Aarde Experience

Special program for ......

Wat leer & ervaar je:
·      Kennismaking met traditionele Japanse kunstvormen:
·      Sumi-e schilderen 
·      Het bijwonen van de Theeceremonie -to be relaxed- 
·      De weg vinden naar jezelf door middel van de filosofie van imperfectie

zaterdag 26 maart 2022 Giekerk 13.30 – 16.30 Atelier Mieke

 

 

Investering: € 62,50. 

De prijs is inclusief koffie/thee, thee-ceremonie, Japanese snoepje-Wagashi, inkt, papier en (leen)penseel.

Uiteraard kun je je eigen materiaal zoals inkt, penselen en papier meebrengen. Mocht je daarover nog niet beschikken dan kun je inkt papier en leenpenselen van het atelier gebruiken of ter plaatse aanschaffen.

Traditioneel Japans inkt-schilderen Sumi-e op papier en aarde, in combinatie met een en traditionele Theeceremonie door Mieke Bouwens & Haruka Matsuo

 

Investeren in jezelf, op welke wijze dan ook, geeft een goed gevoel. We hebben online overleefd en enorm veel geleerd. Veel geleerd op het gebied van innerlijke en mentale groei, in plaats van alléén gericht zijn op economische groei. En dat mag je best vieren. 
Wanneer je investeert in innerlijke en mentale groei, kun je hier nog een leven lang de vruchten van plukken. Het mooie aspect is dat dit ten goede komt in zowel een persoonlijke ontwikkeling als in een zakelijke ontwikkeling.
Ik voel me een reiziger op het gebied van groei en een leven lang leren. Hierbij selecteer ik zorgvuldig methodieken en past deze toe in effectieve programma's waarbij 'anderen helpen groeien' centraal staat. Naast feitelijke kennis overdragen, geven deze mentale kracht en een stevig zelfbeeld.

Mieke Bouwens

hand and potのコピー_edited.jpg

Sumi-e

Japans inkt-schilderen

Sumi-e staat voor penseelschilderen met zwarte inkt op rijstpapier.
De techniek is enorm uitdagend omdat het zich afspeelt op de twee uiterste van het continuüm: enerzijds is het een indirecte manier van werken, anderzijds heel direct. Je start met een concentratie op het materiaal, op het witte papier, de inkt en het laden van je penseel. Waarna je snel werkt op het ritme van je ademhaling. Daarna kun je niets verbeteren, dat laat het materiaal niet toe. De kracht van de penseelstreek bepaalt voor een belangrijk deel de zeggingskracht van je beeld.

 

De oorsprong van Sumi-e is gelegen in het Zen-Boeddhisme en de kalligrafie. Het meditatief karakter van deze schilderkunst laat de beoefenaar ervaren dat het niet zozeer om het resultaat gaat, maar om veeleer om ‘de weg’; het proces.

Mieke .jpeg
Trainer en Sumi-e kunstenaar

Sumi-e

Japans inkt-schilderen
Ik beoefen de Sumi-e techniek al geruime tijd en beoog in mijn persoonlijke werk integratie tussen de oosterse en westerse schilderkunst.

Een naam met zowel Hollandse als Friese helderheid. In haar achternaam zit ook haar missie: ‘bouwen’. Met toewijding werkt zij aan de versterking van organisaties, bedrijven en professionals. Zij verstevigt fundamenten, bouwt aan Skills en zelfvertrouwen. Zo krijg je organisaties, teams en mensen die staan als een huis.
Mieke werkt met dynamische werkvormen waarbij de Skillslabmethode van UniMaas en HogeSchool Nijmegen-Arnhem een didactische onderligger is. Humor en vindingrijkheid zijn belangrijke voertuigen om te komen tot rijke leerervaringen en hoge opbrengsten op de werkvloer. Door de successpiraal in te zetten nemen de skills in rap tempo en het zelfvertrouwen van deelnemers zienderogen toe.